FRUG-AIR KFT.
Klíma- és szellőzéstechnika
5200 Törökszentmiklós,
Szellő utca 5.
+36 30 / 737 - 6674,
+36 30 / 737 - 6675
info@frugair.hu

Klímaberendezések vásárlása, telepítése

Aktuális információk

Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy 2015. február 18-án hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeit meghatározó 14/2015.(II.10.) kormányrendelet, amely 2015.08.01-től jelentős mértékben érinti a végfelhasználó vásárlót is.

A rendelet megtekinthető az alábbi linken:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1500014.KOR

Az érintett vállalkozásoknak és egyes üvegházhatású gázokkal töltött berendezések üzemeltetőinek regisztrálni kell a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) által működtetett "Klímagáz adatbázisban".

A regisztráción túl a vállalkozásoknak számos követelménynek kell eleget tenniük, így pl. éves klímafelügyeleti díj megfizetése, klímagáz jelentések elkészítése, valamint képzéseken történő részvétel és sikeres vizsgázás.

A rendelet értelmében üvegházhatású gázzal előtöltött berendezést csak az vásárolhat, aki adószáma alapján a Hatóság adatbázisában klímagáz vásárlásra jogosult. A https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php oldalon ellenőrizhető a tevékenység és klímagáz vásárlási jogosultság.

2015. augusztus 1-jét követően, klímagázzal előtöltött berendezést kereskedelmi célból vásárló vagy értékesítő vállalkozásoknak, a Hatóság oldalán működő on-line nyilvántartást kell vezetniük a vásárolt és eladott előtöltött berendezések típusonkénti mennyiségéről, készletváltozás esetén a beszállító vagy vevő nevéről, címéről, a vásárlási vagy eladási bizonylat azonosítójáról. Az adatokat a vásárlást vagy eladást követő 8 munkanapon belül kötelező rögzíteni a rendszerben!

Végfelhasználó vásárló (akár magánszemély, akár klímagáz vásárlásra nem jogosult jogi személyiség) számára abban az esetben szabad klímagázzal előtöltött berendezést értékesíteni, amennyiben a végfelhasználó eredeti, képesített vállalkozás által kitöltött tanúsítvánnyal igazolja, hogy a jövőbeni telepítésért a vállalkozás felelősséget vállal.

Telepítési Tanúsítvány letölthető: ide kattintva

Cégünk rendelkezik a berendezések szakszerű telepítésére, karbantartására, javítására, szivárgásvizsgálatára jogosító képesítéssel.

Keressen minket bizalommal!